Park ve Bahçe Bitkileri

MİSYONUMUZ

Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Üniversitemiz Misyonu çevresinde; Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinmiş, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilke ve değerlerine bağlı, kültürel birikim ve iletişim becerisine sahip, araştırmacı ve yenilikçi bilim ve teknolojiye dayalı nitelikli bir eğitim programı ile yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası eğitim öğretim etkinlikleri ile bölgesel ve ulusal alanda öncü bir meslek yüksekokulu olmak için çalışmalarını sürdürmekdir.

PARK ve BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLĞİ PROGRAMI

Süs bitkileri yetiştiriciliği programının amacı ilgili alanda lisans mezunu bireyler ile teknisyen ve işçi arasında görev yapacak elemanları yetiştirmektir. Gelişmekte olan bir sektör olması nedeniyle, söz konusu bölüm mezunlarının piyasadaki mevcut açığı kapatacağı düşünülmektedir. Süs bitkileri yetiştiriciliği programında okumak isteyenlerin biyoloji, botanik ve bitki yetiştirmeye meraklı, açık havada çalışmaktan hoşlanan kişiler olmaları gerekmektedir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan

Mezun olan öğrenciye Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programında ön lisans diploması verilir ve mezunlar Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Süs Bitkileri Yetiştiriciliği bilim alanında, “Süs Bitkileri Yetiştiricisi” Ön Lisans derecesini alırlar. Fidancılık sektöründe mal üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarda teknik eleman olarak istihdam edilirler. Bölüm mezunları süs bitkilerinin (ağaç, çalı, yer örtücü ve mevsimlik çiçekler) sağlıklı olarak yetiştirilmesi ve kaliteli ürün elde edilmesi için bilimsel yöntemlerle budama, ayıklama, gübreleme, ilaçlama yöntemlerinin uygulanmasında görev yaparlar.

Çalışma Alanları

Mezun olan öğrenciler; kamu kurumları ile belediyelerin park ve bahçe şube müdürlüklerinde, fide-fidan üretimi yapan özel şirketlerde ve peyzaj firmalarında iş imkânı bulmakta veya kendi işletmelerini kurarak, yetiştiricilik ve fidan üretimi yapabilmektedirler.

Fiziki İmkanlar

Bayramiç Meslek Yüksekokulu merkez kampüse 71 km mesafededir.

Yüksekokulumuz ’da eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü 4000 m² kapalı alan içinde 9 derslik, 1 amfi, 4 laboratuvar, 1 kütüphane,  1 bilgisayar laboratuarı ile okul bahçesi içinde tenis-basketbol-voleybol spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği 1 spor sahası mevcuttur. Sosyal aktiviteler ve beslenme için kapalı mekân olarak yemekhane ve kantin mevcuttur. 24 öğretim elemanı odası, 12 idari personel odası olmak üzere toplam 4000 m² kapalı alan ve 2 adet sera, 600 m² bitki yetiştirme parseli, 3 adet kapama meyve bahçesi (Asma, Zeytin ve Elma), kapalı spor salonu, tenis kortu ve  basketbol-voleybol spor alanıyla eğitim verilmektedir.

SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI ÖĞRETİM ELEMANLARI

AD-SOYAD E-POSTA TELEFON

Öğr.Gör. Dr. Hacı Osman MESTAV (Bölüm Başkanı)

osmanmestavcomu.edu.tr  0286 773 25 12-183