Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri

 LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 

MİSYONUMUZ

Laboratuvar Teknolojisi Programı; konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, yeni ürün tasarımı, üretimi ve kalite kontrolünü yapabilecek yeteneklere sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceri öğretiminin yanı sıra üniversite mezununda olması gereken eğitimin verilmesinde yardımcı olan kalite güvence dahil olmak üzere iş hazırlama, tasarım, laboratuvar ve üretim birimlerinde görev alabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

VİZYONUMUZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası eğitim öğretim etkinlikleri ile bölgesel ve ulusal alanda öncü bir meslek yüksekokulu olmak için çalışmalarını sürdürmektir. Özel sektörle senkronize bir şekilde çalışan bir kurum olmak. Mezunlarımızı ulusal ve uluslararası alanlarda çalışabilecek bilgi ve beceri sahibi yapmak.

MEZUNLARIN KAZANDIKLARI ÜNVAN

Laboratuvar Teknolojisi Programı’ndaki öğrenciler, 30 iş gününü kapsayacak zorunlu kurum stajını ve her dönemde 30 AKTS, dört dönemin sonunda toplamda 120 AKTS’ yi tamamlayarak mezun olacaklardır. Ayrıca derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan mezun durumundaki öğrenciler “Laboratuvar Teknikeri” unvanı almaya hak kazanmaktadır.

ÇALIŞMA ALANLARI

Laboratuvar Teknolojisi programı mezunlarının çalışabileceği kamu kuruluşları; Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili Laboratuvarları, Devlet Su İşleri, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Toprak Mahsulleri Ofisinin ilgili birimleri, Gümrük Müsteşarlığına bağlı laboratuvarlar, Çevre ve Orman Müdürlükleri, Belediye bünyesinde kurulan kontrol laboratuvarları, Üniversitelerin ilgili bölüm ve araştırma laboratuvarları gibi kamu kurumlarda teknik ve idari görevlerde istihdam edilebilirler.

Özel sektörde ise, Atık Su Arıtma Tesisleri, Toprak-su-bitki, gübre analizleri yapan özel laboratuvarları, Gıda üretimi yapan fabrikaların laboratuvarları, Her türlü gıda, ilaç, tarımsal girdi üreten fabrikaları, Yem fabrikaları laboratuvarları, Gıda üretimi yapan işletmelerin kontrol laboratuvarları gibi özel kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLEN BÖLÜMLER:

Laboratuvar Teknolojisi Programı DGS ile girilebilecek lisans programları:
 

  • Biyoloji
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik,
  • Biyoteknoloji
  • Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji,
  • Genetik ve Biyomühendislik,
  • Biyomühendislik,
  • Bitki Koruma
  • Bitkisel Üretim ve Teknolojileri
  • Tarımsal Yapılar ve Sulama
  • Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  • Organik Tarım İşletmeciliği
  • Gıda Teknolojisi
  • Hemşirelik,
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri,
  • Kimya

             LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI  ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

AD-SOYAD EĞİTİM DURUMU E-POSTA TELEFON
Doç.Dr. Başar UYMAZ TEZEL (Bölüm Başkanı) Doktora buymazcomu.edu.tr     0286 773 25 12-139
Dr.Öğr.Üyesi Zerrin YÜKSEL  Doktora zyukselcomu.edu.tr 0286 773 2512-128
Öğr.Gör. Dr. Merve DANIŞMAN Doktora mervedanismancomu.edu.tr 0286 773 25 12-138
Öğr.Gör. Elif ALBAYRAK Yüksek Lisans elifdincercomu.edu.tr 0286 773 25 12-140
Öğr. Gör. Fatma MUTLU Yüksek Lisans fatma.mutlucomu.edu.tr  

 

FİZİKİ İMKANLAR

Bayramiç Meslek Yüksekokulu toplam 4000 m² kapalı alan üzerine kurulmuş olup; bünyesinde 9 adet derslik, 1 adet konferans salonu (200 kişi), 4 adet laboratuvar, 2 adet kütüphane (200 m²), 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 24 adet öğretim elemanı odası ve 12 adet idari personel odası bulundurmaktadır. Ayrıca, 2 adet sera, kapalı spor salonu, çok amaçlı açık spor tesisleri (tenis kortu ve basketbol-voleybol spor alanı) olmak üzere açık alanı ve 2 adet sosyal etkinlik salonu, kafeterya ve yemekhane (300 m²) ve kapalı masa tenisi salonu (100 m2) bulunmaktadır.

 

Dersler

https://ubys.comu.edu.tr/AIS/OutcomeBasedLearning/Home/Index?id=7164&culture=tr-TR