Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Rektörümüz Sn.R.Cüneyt ERENOĞLU ile beraberindeki heyet ve Meslek Yüksekokulumuz Yönetimi Bayramiç Kaymakamı Sn.Alper TAŞ ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetim-Üniversite İş Birliği Temelli Proje Geliştirme Toplantısına katıldılar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü R. Cüneyt ERENOĞLU ile beraberindeki heyet ve Meslek Yüksekokulumuz Yönetimi Bayramiç Kaymakamı Alper TAŞ ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetim-Üniversite İş birliği Projelerinin geliştirilmesine yönelik toplantıya katıldılar.

Bayramiç İlçesi Kaymakamı Alper TAŞ ev sahipliğinde Yerel Yönetim-Üniversite İş birliği Projelerinin geliştirilmesine yönelik, Sektörel-Ürünsel bazda taleplerin değerlendirilip, Kaymakamlık Proje Ekibi ile Üniversite Proje Ekiplerinin bir araya getirilerek Bayramiç İlçesinde halen devam etmekte olan zirai ve ticari üretim faaliyetlerini iyileştirmek, ilçenin ve ilçeye has ürünlerin ve değerlerin hem ulusal hem de uluslararası alanlarda tanıtımını sağlamak, mevcut sorunlara çözümler getirmek ve halen devam eden üretim faaliyetlerini iyileştirmek ve geliştirmek amacı ile kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların başkanları ve temsilcilerinin hazır bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Bayramiç İlçe Kaymakamı Alper TAŞ, toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederken yereldeki kamu kurum ve kuruluşlarında proje ekipleri kurularak eğitim, üretim ve turizm alanları başta olmak üzere ilçeye ve ilçedeki sosyal ve ticari hayatı iyileştirecek geliştirecek proje çalışmalarının başlatıldığını ve yürütülmeye devam edildiğini belirtti. Çağımızda bilgi ve fikir alışverişi imkanları aracılığı ile iyi uygulamaların örnek alınabileceğini, yereldeki özgün değerlerin korunarak ve bu değerlere sadık kalınarak gerçekleştirilebileceğini ifade eden TAŞ, özellikle bilimsel temelli Ar-Ge faaliyetlerinin Bayramiç özelinde öncelikle tarımsal ve zirai faaliyetlerde hayata geçirilebileceğini ifade etti. Bu kapsamda ‘’Altın Üçgen’’ kavramının önemini vurgulayan TAŞ, bu kavramın Kamu (Yerel Yönetimler)-Üniversite ve Özel Sektör İşbirliklerinin gerçekleştirilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Bu konu ile ilgili olarak da Tarım’da Hollanda örneğinin iyi incelenip, örnek alınabilecek uygulama ve tekniklerin araştırılıp bulunarak yerelde uygulamaların yapılabilmesinin önemini vurguladı.

Daha sonra söz alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU Üniversite olarak yerel yönetimler, kamu kurumları ve özel sektör ile ortaklaşa çalışmalar-projeler geliştirmek ve yürütmek için her zaman hazır olduklarını belirtirken, Çanakkale İlinin gelişmesi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak ellerinden gelen tüm gayretin gösterileceğini ifade etti. Üniversitenin Çanakkale ilinin tümünün üniversitesi olduğunu vurgulayan ERENOĞLU; Üniversite’de yürütülen Ar-Ge faaliyetleri, teorik ve deneysel akademik çalışmalara ek olarak laboratuvarlar gibi fiziki imkanların ulusal ve uluslararası ölçekte yürütülecek proje bazlı ve hedef odaklı çalışmalara toplumsal katkı sağlamasının gerektiğini vurgularken, Yerele ve Çanakkale İline yönelik katkı sağlayacak tüm çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. Toplantının düzenlenmesi ile ortaya çıkan iş birliği ortamı ile ortak çalışmalar ve projeler geliştirme imkanlarını yarattığı için başta Bayramiç Kaymakamı Alper TAŞ olmak üzere emeği geçen herkese ve toplantıdaki tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Bayramiç İlçesinde gerçekleştirilen ziraat faaliyetleri ve üretilen ürünler, özellikle susam bitkisi, tahin, helva, zeytin ve zeytinyağı ve coğrafi işaretli bir meyve olan Bayramiç Beyazı gibi ürünlerin değerlendirilmesi, tanıtımı ile ilçenin özgün tarihi, kültürel, arkeolojik değerleri ve sürdürülebilir turizm potansiyeli konuları başta olmak üzere ilçe ilgili ile sorunlar-çözümler, geliştirilmesi ve öne çıkarılması gereken özellikler hakkında fikir ve bilgi alışverişinin gerçekleştirildiği toplantıda, Rektörümüz Prof.Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU Üniversitemiz ve Üniversitemizin sahip olduğu kaynakların üretim aşamalarında; ürünlerin tanıtımı ve ürünlere katma değer katmada veya depolama gibi lojistik sorunların karşılaşıldığı meyve ve sebze üretimi gibi ve diğer konularda araştırma yapan akademisyenleri ile Üniversitemizin bilimsel ve uygulamaya bilgi birikimleri ile her konuda Bayramiç’e destek olacağını ifade etti.

Toplantı katılımcıları Bayramiç Kaymakamı ve İdari Heyeti ile Proje Ekibi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve İdari Heyeti, Bayramiç Meslek Yüksekokulu  Müdürü ve Yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Proje Ekibi, Bayramiç İlçe Özel İdaresi Başkanı, Bayramiç İlçe Tarım Müdürü ve Proje Ekibi, Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü Proje Ekibi, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberler Odası Başkanı, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı, Özel Sektör Üreticileri,  İlçe Üretim Kooperatif Temsilcileri Bayramiç İlçesi ile ilgili kendi faaliyet ve sorumluluk alanları kapsamında karşılaştıkları sorunlar ve yürüttükleri çalışmalar-projeler ile gelecekte  gerçekleştirilebilecek iyi uygulamalar hakkında fikirleri ve önerilerini paylaşarak, katılımcılar olarak toplantının gerçekleşmesinden duydukları memnuiyetlerini ifade ettiler ve toplantının ev sahipliğini yapan Bayramiç Kaymakamı Alper TAŞ’a teşekkürlerini sundular.