Çocuk Gelişimi Programı Öğrencilerinden Kuşlar İçin Özel Yuvalar: Sanatın Doğayla Buluşması

Bayramiç Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 1. sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Merve ŞAHİN koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri "Çocukta Sanat ve Yaratıcılık" dersi kapsamında özgün bir etkinlik ortaya koydular. Baharın gelmesiyle birlikte, öğrenciler çevre eğitimi, sanat ve yaratıcılık konularını bir araya getirerek kuş evleri hazırladılar.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin ellerinden çıkan özenle hazırlanmış kuş evleri ağaçlara asıldı. Bu özel tasarımlar, kuşların doğal yaşam alanlarını desteklemek amacıyla oluşturulmuş ve çocukların hayal güçlerini, el becerilerini ve doğaya duyarlılıklarını artırmayı hedefliyor.

Dr. Öğr. Üyesi Merve ŞAHİN, yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, ileride çocuklarımıza rehberlik edecek öğrencilerimizin doğayı tanıması, ona duyarlı olması ve sanat ile doğayı bir araya getirmesi, geleceğimiz için büyük bir öneme sahiptir. Bu etkinlik, sadece kuşların yaşam alanlarını desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerimizin sanatsal ve yaratıcı yeteneklerini geliştirmekte ve çevre bilincini artıracağını belirtti. Öğrenciler ise, bu çalışmayı yaparken büyük mutluluk duyduklarını belirterek, doğaya katkı sağlamanın ve özgürce sanatla bütünleşerek çevre bilinci oluşturmanın kendileri için anlamlı bir deneyim olduğunu ifade ettiler.