Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Ormancılık Bölümü Tarafından Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü Yağcılar Orman Deposuna Teknik Eğitim Gezisi Düzenlendi

Ormancılık Bölümü akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tagi ERTUĞRUL ve Öğr. Gör. Özgür GÜNER tarafından Meslek Yüksekokulumuz dış paydaşı olan Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte Ormancılık Bölümü 2. Sınıf öğrencilerine yönelik uygulama eğitimi düzenlendi. Uygulama eğitimi 31.05.2024 tarihinde Yağcılar Orman Deposunda   gerçekleşti.

Eğitimde Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü Yağcılar Orman Deposu sorumlu şefi Orman Mühendisi Arzu KILIÇ, Gökçeiçi şefi Orman Mühendisi Yusuf GEZEN, Orman Muhafaza Menuru Emirhan Öz ERBOZ, depo teknik elemanları, yangın müdahale ve arazöz teknik ekibi ve orman işçileri hazır bulundular. Eğitim sırasında Orman İşletme Şefleri öğrencilerimize bilgiler aktarırken, öğrencilerimiz de kendilerine sorularını yöneltme imkanı buldular.

Öğrencilerimize orman deposunun işleyiş şekli, depoya emval kabul ve emval sevk işlemlerinin nasıl gerçekleştiği, yükleme ve boşaltma işlemleri, tomruk sınıfları ve istif düzenleme sırasında kullanılan kodlamalar, boy ve çap çap ölçülerine göre tomrukların sınıflarına ayrıştırılıp ayrı ayrı istifler oluşturulması, tomruk  sınıflandırmada dikkat edilen unsurlar. Maden direği, elektrik direği, kağıt ve lif levhalık tomrukların sınıflandırılmaları ve istif yeri düzenlemeleri gibi teknik konularda bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencileriniz depo kullanım ve işleyişi hakkında derslerde teorik bilgiler ile öğrendiklerini yerinde uygulamalar ile sahada görme imkanı elde ettiler.

Teknik eğitim sonunda, Orman Muhafa Memuru ….. Öz ERBOZ Orman Muhafaza memuru olabilmek için aşılması gereken KPSS sınavı, mülakat sınavı ve fiziksel yeterlilik sınavları hakkında sahşp olduğu bilgileri ve edindiği bilgileri öğrencilerimize anlatarak aktardı.