Öğrencilerimiz Şehitleri Ziyaret Etti.

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Öğr. Gör. İsmail Sabah ve Profesyonel Turist Rehberi İslam Özdemir eşliğinde Tarihi Alanı ziyaret etti. İlk olarak Kilitbahir Köyü sınırlarında bulunan Ağdere Şehitliğini ziyaret eden öğrenciler aynı zamanda buradaki Kızılay Müzesini gezdi. Ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca yakın zamanda ziyarete açılan Bigalı Köyü'ndeki yel değirmenini ve Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler. Buradan hareketle Büyük Anafartalar Köyü'ne giden öğrencilerimiz Özay Gündoğan'a ait özel müzeyi gezerek Çanakkale Muharebelerine ait obje ve malzemeler hakkında bilgi aldılar. Anzak Koyuna da uğrayan öğrencilerimiz burada 25 Nisan 1915 tarihinde başlayan çıkarmalar hakkında bilgiler aldı. Bundan sonra Arıburnu Muharebe Sahasında savaştan arda kalan siper ve tünelleri gören öğrenciler 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırını ziyaret ettiler. Akabinde Çanakkale Sehitler Abidesi, Sıhhiye 1915 Müzesi, Siper 1915 Müzesi ve Rumeli Mecidiye Tabyasını ziyaret ederek yaklaşık 9 saat süren ziyareti sonlandırdılar.