Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzda Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü Dolayısı ile "Çanakkale, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’’ Başlıklı Söyleşi Düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzda Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü Dolayısı ile "Çanakkale, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’’ Başlıklı Söyleşi Düzenlendi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya ve hatırlanmaya devam ediyor. Bu vesileyle öğrencilerimize yönelik "Çanakkale, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk" başlıklı söyleşi Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. İsmail SABAH'ın yaptığı söyleşinin konuğu ise Üniversitemizin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Doç. Dr. Barış BORLAT oldu. 
''Atatürk'ün Çanakkale Cephesindeki Rolü'', ''Cumhuriyetin İlanına Giden Süreç'', ''Cumhuriyet Döneminde Atatürk'ün Çanakkale'ye İlgisi'' konu başlıklarının ele alındığı söyleşiye Meslek Yüksekokul öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimiz katılım gösterdi. 
Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Emin YAKAR söyleşi programı hakkındaki düşüncelerini şu ifadeler ile belirtİrken "Öncelikle davetimizi kabul ederek öğrencilerimizle buluşan Barış BORLAT hocamıza ve katkılarından dolayı İsmail SABAH hocamıza teşekkür ederim. Atatürk, Çanakkale ve Cumhuriyet bağlamında konuların değerlendirildiği ve bilgilerin aktarıldığı bu söyleşi hem öğrencilerimiz hem de bizler için çok öğretici ve anlamlı bir söyleşi programı oldu. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyet Bayramımızı kutlar, Cumhuriyetimizin kurulması için mücadele etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.’ ’dedi.