Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Elemanının Kitabi Millî Eğitim Bakanlığı Tarafından Yeniden Basılıyor

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. İsmail Sabah’ın “Çanakkale’nin Şehit Kalemleri-Çanakkale Muharebelerinin Türk Eğitim Sistemine Etkileri” isimli eseri Millî Eğitim Bakanlığı tarafından üçüncü baskıya alınmıştır. Yakın tarihimizin en önemli konularından ve Üniversitemize adını veren Çanakkale Muharebelerinin eğitim sistemine etkilerinin incelendiği çalışma öğretmenler, öğrenciler ve okullar boyutuyla söz konusu etkileri ortaya koyuyor. Osmanlı Arşivi, Meşihat Arşivi, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Daire Başkanlığı Arşivi ve Kızılay Arşivi gibi önemli arşiv merkezlerinden elde edilen yüzlerce belge ile dönem hatıratlarının yoğun bir şekilde kullanıldığı çalışma eğitim tarihimizin bir dönemine ışık tutmaktadır. Öğr. Gör. İsmail Sabah’ı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.