Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Erasmus + Ders Verme Hareketliliği Kapsamında University of Agribusiness And Rural Development (UARD Plovdiv-Bulgaristan) Üniversitesin’den Bayramiç Meslek Yüksekokulu’na Ziyaret

Erasmus + Ders Verme Hareketliliği Kapsamında University of Agribusiness And Rural Development (UARD Plovdiv-Bulgaristan) Üniversitesin’den Bayramiç Meslek Yüksekokulu’na Ziyaret

UARD (University of Agribusiness and Rural Development, Plovdiv-Bulgaristan) Üniversitesi akademisyenleri Dr. Ekaterina Arabska, Dr. Krasimir Asenov, ve Eva Velcheva Erasmus + Ders Verme hareketliliği kapsamında yüksekokulumuzu ziyaret ettiler.  

Farklı dil ve kültürel yapıya sahip insanların bir araya gelerek eğitim-öğretim bilgi birikimlerinin ve bilimsel çalışmalarının paylaşılmasını sağlayan Erasmus + hem öğretim elemanları hem de öğrenciler için yeni bir eğitim-öğretim deneyimi edinme imkânı sağlıyor. Bu bağlamda Dr. Ekaterina Arabska ‘’Besin ve Beslenme Yönetimi’’ başlıklı çalışmasını,  Dr. Krasimir Asenov ise ‘’Çevre Koruma ve Belediyecilik (Yerel Yönetimler)’’ başlıklı çalışmasını Bayramiç Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yüksekokulumuz akademisyenleri ve öğrencilerine sundular.

Bayramiç’te bulunmaktan ve Bayramiç Meslek Yüksekokulu’nda Türk akademisyenlere ve öğrencilere çalışmalarını sunmaktan çok memnun kaldıklarını belirten Bulgar akademisyenler kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ederek, Türk akademisyen ve öğrencileri de Plovdiv’de görmeyi ve misafir etmeyi istediklerini ifade ettiler.

Yapılan sunumlar ve görüşmeler sonrası her iki taraf da ileriye dönük olarak Bayramiç Meslek Yüksekokulu ve UARD arasında ortak çalışma, proje ve bilimsel araştırmaların gerçekleştirilebilmesi dilek ve niyetlerini paylaştılar.