Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Doc. Dr. Gul Ebru ORHUN 'dan "Yeni, sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ve biyoproseslere yönelik maya biyoteknoloji ağı" isimli Cost Projesi

Bayramic Meslek Yuksekokulu Öğretim Üyemiz Doc.Dr.  Gul Ebru ORHUN “ SOURDOMICS CA18101 - Yeni, sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ve biyoproseslere yönelik maya biyoteknoloji ağı - projesiyle Horizon 2020 Avrupa Bilim ve Teknoloji Birliği (European Cooperation in Science and Technology-COST) kapsamında proje liderleri arasında resmi davetle yer alarak Canakkale Onsekiz Mart Universitesini proje koordinatoru olarak temsil etmis ve proje kapsaminda simdiye kadar yapilan arastirmalari degerlendirmistir. Ayrica proje kapsaminda Yunanistan Selanik sehrinde duzenlenen &.Cereal&Europe konferansinda  proje koordinatoru olarak yer almistir. Doc. Dr. Gul Ebru Orhun Avrupa Birligi Horizon 2020 kapsaminda yer alan bu proje de 2 yildir Ulkemizi ve universitemizi proje koordinatoru olarak basariyla temsil etmektedir. Bu Cost projesi tum dunyada en temel besin olan tahil ham maddesi eksi maya ile yapilan ekmek ve diger tum urunlerin surdurulebilir ve saglikli gida aliminin onemini, gelismelerini ve teknolojilerini arastiracak ve sunacaktir. Ayrica ogretim uyemiz Doc.Dr. Gul Ebru Orhun proje kapsaminda cikacak Nature ve Elsevier gibi iki kitapta editor ve yazar olarak yer almaktadir.

Proje ile ilgili ayrintilari ve firsatlari takip edebileceginiz adresler:

 twiter hesabi: @sourdomics

www.sourdomics.com