Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Çocuk Gelişimi Programı İç Paydaş Toplantısı Gerçekleşti

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı 27 Mayıs 2022 tarihinde kalite güvence çalışmaları kapsamında iç paydaş toplantısı gerçekleştirdi. Bölüm başkanı Öğr. Gör. İsmail Sabah başkanlığında toplanan kurula kalite güvence öğrenci temsilcileri Munise Korkmaz ve Ayşe Demirtaş da katıldı. 

Dönemin genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantı da öğrenci görüşleri doğrultusunda kültürel çalışmalara da ağırlık verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün 04.03.2022 tarihli toplantısında alınan “aynı isimdeki programların öğretim planlarında yer alan ders adlarının, AKTS kredilerinin ve içeriklerinin düzenlenmesine” ilişkin kararı da toplantıda değerlendirilmiştir.

 Bu konuda kurulu bilgilendiren Öğr. Gör. İsmail Sabah, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü koordinatörlüğünde 16.03.2022 ve 29.03.2022 tarihlerinde olmak üzere iki defa toplanılmış olduğunu ve Çocuk Gelişimi Programlarının 2022-2023 eğitim-öğretim yılında mevcut öğretim planları ile eğitime devam etmesine, öğretim planı çalışmasının da 2022-2023 eğitim-öğretim yılında paydaşların da katılımıyla daha geniş ölçekte değerlendirilip hazırlanarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlanmasının kararlaştırıldığını aktarmıştır. Söz konusu karar kurul tarafından da kabul edilmiştir. 

Toplantı da söz alan öğrenci temsilcileri, akademik faaliyetlerin yanında bölüm olarak gerçekleştirilen kültürel ve tarihi ziyaretlerin mesleki gelişimleri için önemli olduğuna değinerek söz konusu faaliyetlerin artarak devam etmesini dilediklerini belirttiler. Bu bağlamda Ayazma Tabiat Parkı’na ve Çanakkale Şehitliklerine gerçekleştirilen ziyaretleri örnek olarak gösterdiler.