Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Çocuk Gelişimi Programı Akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Merve ŞAHİN tarafından Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu'nda STEM Etkinliğiyle Depreme Dayanıklılık Deneyimi Gerçekleştirildi

"Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu'nda STEM Eğitimi: 5-6 Yaş Grubu Çocuklarla Depreme Dayanıklı Ev Tasarımı Deneyimi Yaşandı"

Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu'nda eğitim danışmanlığını yürüten okulumuz Çocuk Gelişimi Programı Dr. Öğr. Üyesi Merve ŞAHİN tarafından, Rektör Prof. Dr. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel GÖKKAYA, Yapı İşleri Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Sinan KARABULGU ile Kreş Müdürü Elif YALÇIN'ın katılımıyla 5-6 yaş grubu çocuklarla STEM etkinliği düzenlendi. Etkinlik, sağlam yapıların önemine dair bir çalışma içermekteydi ve Dr. Öğr. Üyesi ŞAHİN, okul öncesi dönemde STEM eğitiminin önemini vurgulayarak, gündelik yaşam olaylarının eğlenceli bir şekilde STEM etkinlikleri ile öğrenilebileceğini belirtti.
Etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Merve ŞAHİN'in "Üç Küçük Tavşancık" hikayesiyle başladı. Çocuklar, hikâyeyi ilgiyle dinledikten sonra dayanıklı ev tasarım projelerinin bir prototipini grup üyeleriyle birlikte belirlediler. Rektör Prof. Dr. Cüneyt ERENOĞLU ve diğer katılımcılar, çocukların gruplarına dahil olarak farklı malzemeler kullanarak küçük ev modelleri inşa ettiler. Etkinlik sonunda gerçekleştirilen deprem testiyle, inşa edilen ev modellerinin depreme karşı dayanıklılıkları değerlendirildi. Dr. Öğr. Üyesi Şahin, okul öncesi dönem çocuklarının kalıcı öğrenmelerini sağlamak için yaparak, yaşayarak ve eğlenerek gerçekleştirdikleri etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Haberin Üniversitemiz ana web-sitesinde bulunan bağlantısı: https://www.comu.edu.tr/haber-22160.html

Haberin Üniversitemiz ÇOMÜ TV video bağlantısı: https://tv.comu.edu.tr/haberler/egitim/cocuklar-evi-kres-ve-anaokulu-nda-stem-etkinligiyle-depreme-dayaniklilik-de