Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Çocuk Gelişimi Bölümü Çevrimiçi Kariyer Söyleşisi Gerçekleştirdi

Öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek olabilmek ve yine çevrimiçi eğitim imkanlarını daha iyi değerlendirebilmek amacıyla, öğrencilerimize yönelik "Mezuniyete doğru" söyleşileri kapsamında Çevrimiçi Kariyer Söyleşisi gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Merve ÖNOL başkanlığında gerçekleştirilen söyleşide başlangıçta Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Öğr. Gör. Salih TORLAK koordinatörlük hakkında bilgilendirmesinin ardında kariyer planlama ve mezuniyet sonrası yapılması gerekenlere dair bilgiler paylaştı.

Söyleşiye iki sektör temsilcisi de katılım sağladı. ÇOMÜ Kreş Müdürü Elif Yalçın, okulöncesi eğitim hakkında bilgilendirme yaptı. Kreş bünyesinde uyguladıkları eğitim öğretim modelleri ve kurum yapılanması ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere öğrencilik döneminde edinmeleri gereken sertifikalar ve katılmaları gereken eğitimlerden bahsetti.

Diğer sektör temsilcisi ise Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde çocuk gelişimi uzmanı Özlem KALFA olmuştur. Özlem Kalfa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teşkilat yapısından, hizmet elemanı olarak çocuk gelişimi uzmanlarının görevlerinden, mesleğe başlama koşullarından, mesleğin sahadaki güçlü ve zayıf yönlerinden bahsetmiştir.