Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri/Laboratuvar Teknolojisi Programı Dış Paydaş Toplantısı 16/05/2024 perşembe günü saat 11:00’de çevrimiçi gerçekleştirilmiştir.

Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri/Laboratuvar Teknolojisi Programı Dış Paydaş Toplantısı 16/05/2024 perşembe günü saat 11:00’de çevrimiçi gerçekleştirilmiştir. 

Toplantıya Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Başar UYMAZ TEZEL; öğretim elemanı Öğr. Gör. Elif DİNCER ALBAYRAK ile dış paydaş olarak Kimya Mühendisi Gizem ULUTÜRK (TÜBİTAK Uzman/Kimyager MBA) ve Mühendis Ahmet Aytaç Yıldız (AKPINAR Süt Ürünleri) katılmıştır.

Toplantıda 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren üniversite genelinde uygulanmaya başlanacak olan İşletmede Mesleki Eğitim (3+1) modeline uygun şekilde hazırlanan ‘Laboratuvar Teknolojisi Programı İşletmede Mesleki Eğitim (3+1) Eğitim Öğretim Planı’ dış paydaş görüşüne sunulmuştur.

Toplantıda İşletmede Mesleki Eğitim (3+1) Eğitim modelinin sektörün ihtiyaçlarına olası olumlu katkıları vurgulanmıştır. Hazırlanan ders planı taslağının kapsamlı olması, seçmeli ders havuzunun zenginliği, uygulaması olan derslerin ağırlıklı olması ve/veya uygulama saatlerinin artırılması olumlu olarak değerlendirilmiştir. Katılımcıların mesleki uygulama ağırlıklı bir program için optimum sayıda öğrencisi bulunan eğitim planının çıktılarının olumlu olacağına dair görüşlerin bildirildiği toplantıda ayrıca aşağıda listelenen öneriler sunulmuştur:

  • Ders planlarına ‘Gıda Toksikolojisi’, ‘Saf Kültür Geliştirme Prosesi’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ derslerinin seçmeli dersler olarak eklenmesi,
  • Öğrencilerin TÜBİTAK’ın sunduğu staj imkanlarını ve/veya iş ilanlarını takip etmeleri için teşvik edilmesi,
  • Üniversite sektör ikili ilişkilerinin geliştirilmesi adına AKPINAR Süt Ürünleri İşletmesine teknik gezi düzenlenmesi, daha fazla öğrencinin staj için teşvik edilmesi önerilmiştir.

Toplantı öneri ve temennilerin alınmasıyla sona ermiştir.