Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri/Laboratuvar Teknolojisi Dış Paydaş Toplantısı

Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri/Laboratuvar Teknolojisi Dış Paydaş Toplantısı

 

Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri/Laboratuvar Teknolojisi Programı Dış Paydaş Toplantısı 11/12/2023 Pazartesi günü saat 12:00’de çevrimiçi gerçekleştirilmiştir. 

Toplantıya Bayramiç MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Başar UYMAZ TEZEL; öğretim elemanları Öğr. Gör. Elif DİNCER ALBAYRAK ve Öğr. Gör. Fatma MUTLU ile dış paydaş olarak Yüksek Gıda Mühendisi Muhammed Ali Doğan katılmıştır.

Toplantıda Laboratuvar Teknolojisi Programının 2023-2024 eğitim öğretim planı, ders içerikleri tanıtılarak dış paydaş görüşüne sunulmuştur. Toplantıda sektörün deneyimli ara elemanlara olan ihtiyacı vurgulanmış; bu doğrultuda aşağıda listelenen öneriler sunulmuştur: 

 Öğrencilerin laboratuvar çalışma deneyimlerini artırabilmeleri için teorik derslerin ve uygulamalarının ayrılarak farklı ders kodlarıyla programda yer verilmesi veya, 

 Tek kodla teorik + uygulama şeklinde planlanan dersler için uygulama saatlerinin artırılması, 

 Seçmeli dersler grubunda yer alan ‘Laboratuvar Tekniği Uygulamaları, Laboratuvar Güvenliği’ gibi derslerin zorunlu dersler kapsamına alınması,

 3+1 işyeri uygulaması eğitim modeline geçilmesi önerilmiştir.

Toplantı öneri ve temennilerin alınmasıyla sona ermiştir.