Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Bayramiç Meslek Yüksekokulu Olarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi Online Oryantasyon Eğitimine Katılım

07 Ekim 2024 Tarihinde Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezinde tüm Üniversite 1. Sınıflarının katılımı ile gerçekleştirilen Oryantasyon Eğitimine Bayramiç Meslek Yüksekokulu olarak Konferans Salonunda bir araya gelen 1. Sınıf öğrencilerimiz ile Microsoft Teams uygulaması üzerinden online olarak Müdürümüz Dr. Öğr.Üyesi Emin YAKAR ve akademik personelimiz ile katılım sağlanmıştır.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan Oryantasyon Eğitim Programı, konser dinletisi ve öğrenci temsilcisinin konuşmaları ile devam etti. Ardından konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU tüm öğrencilere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne ‘’Hoşgeldiniz’’ derken, geleceklerini şekillendirmek için Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize hem akademik hem sosyal hem de kültürel anlamda kendilerini eğitmek ve geliştirmek amacı ile üniversite olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğimizi ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, araştırma, bilgi transferi, eleştirel düşünme, kültür ve sanat alanlarında kendilerini geliştirme imkanlarının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu ve Üniversite olarak öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtirken, öğrencilerimize araştırma projelerine ek olarak sosyal içerikli projeler ve faaliyetlere katılmalarının önemini belirtti ve bu katılımlarının belgelendirildiği Sosyal Transkript belgeleri oluşturmaları ile kendilerinin mezuniyet sonrası iş arama ve edinme sürecinde öne çıkmalarını sağlayacak kazanımlar elde edeceklerini ifade etti. Bunlara ek olarak katılımcılık anlamında, Kampüs 7/24 adlı uygulama üzerinden öğrencilerimizin üniversitemiz ile ilgili öneri veya düzeltilmesi, iyileştirmesini talep ettikleri konuları bu platform üzerinden paylaşmalarını istedi.

Öğrenci kulüpleri, TÖMER Dil Kursları, Farklı Spor Branşları ve Rekreasyonel faaliyet imkanlarının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu ifade eden ERENOĞLU, Üniversitemizin YÖKAK  Kalite değerlendirme süreçlerinde Türkiye sıralamasında üst seviyelerde bulunduğunu ve öğrencilerimizin mezun olduklarında alacağı diplomalarının Ulusal ve Uluslararası platformlarda tanınır olacağını belirtti.