Bayramiç Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Çocuk Gelişimi Programı Çanakkale Şehitliklerini Ziyaret Etti

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı bölüm başkanı Öğr. Gör. İsmail Sabah ile birlikte Çanakkale Muharebelerinin yaşandığı coğrafyadaki şehitlikleri ziyaret etti.

28 Mayıs 2022 tarihinde Meslek Yüksekokulu önünden hareket eden öğrenciler ilk olarak Eceabat’ta “Tarihe Saygı Parkını” gezdiler. Park içerisinde yer alan Gelibolu Yarımadası maketinin başında Çanakkale Savaşlarının yaşandığı coğrafyayı görme ve etüt etme fırsatını yakaladılar. Ardından tarihe Anafartalar Kahramanı olarak geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün Bigalı Köyü’nde yer alan evini ziyaret ettiler. Buradan Anafartalar Köyü’ne geçen öğrenciler Özay Gündoğan’a ait müze evde Çanakkale Muharebelerinden kalma harp malzemelerini incelediler. Müze ziyareti sonrasında İngilizlere ait Embarkation Pier Mezarlığını ve Anzak Koyunu gördüler. 25 Nisan 1915 tarihinde başlayan çıkarmalar hakkında bilgi alan öğrenciler buradan Kırmızısırt’a geçerek savaştan kalma siperleri ve tünelleri incelediler. 57. Alay ve Kılıçbayırı Şehitliklerine uğrayan öğrenciler muharebelerin Arıburnu kısmına ait bilgiler aldılar. Conkbayırı’nda ise Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Anafartalar Grup Komutanı” sıfatıyla idare edilen ve tarihe 10 Ağustos Süngü Taarruzu olarak geçen zaferi öğrenme fırsatı yakaladılar. Çanakkale Şehitler Abidesi, 1915 Hilal-i Ahmer Sergisini ve Rumeli Mecidiye Tabyasını da ziyaret eden öğrenciler ziyaretlerini tamamlayarak Bayramiç’e döndüler.