Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

"Başarı hikayesi: Kariyer yolculuğum" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Bayramiç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında öğrenim gören öğrencilerin aldığı kariyer planlama dersi kapsamında başarı hikayesi: kariyer yolculuğum konulu ders söyleşisi gerçekleştirildi.

Dersin Öğretim Elemanı İbrahim Koç, bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin kariyerlerini planlamasına yardımcı olacağını ve kariyerlerini yapmak istediği sektörlere yönelik daha kararlı adımlar atılabilmesine olanak sağlayabileceğini söyledi.Özel sektördeki kariyer yolculuğunu paylaşan Cumhur Baykuş konuşmasında ‘kariyer yolculuğuma daha üniversite sıralarında iken başladım. Üniversitenin sunduğu olanaklardan yararlanmanın önemli faydalarını gördüm. Ana hedef belirlemek kariyer yolculuğuna başlarkende önemli. Ben özel sektörde istihdam edilmeyi hedefleyerek çalışmalarıma yön verdim. Kendimi geliştirmeye özen gösterdim. Kısacası üniversite sıralarını iyi değerlendirmeye çalıştım’ dedi.

Ayrıca konuşmasında mezuniyet sonrasında ülkemizin önemli sektörlerinde çalışmaya başladığını söyleyen Cumhur Baykuş özel sektörde çıktığı kariyer yolculuğundaki önemli virajları nasıl aldığını, iş görüşmesinde ve işe yerleşme sürecinde yaşadıklarını anlattı.