Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

21 Mart Dünya Ormancılık günü Meslek Yüksekokulumuzda Tüm Bölümlerimizden Öğrencilerimizin, Akademisyenlerimizin ve Bayramiç Orman İşletme Kurumu Personelinin Katılımı ile Kutlandı.

21 Mart Dünya Ormancılık günü Meslek Yüksekokulumuzda tüm bölümlerimizden öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve Bayramiç Orman İşletme Kurumu Personelinin katılımı ile kutlandı.

Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda Ormancılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tagi ERTUĞRUL tarafından gerçekleştirilen sunumda Türkiye ve Dünya Orman Varlığı hakkında bilgiler vererek, Ormanların sadece ağaç varlığı olarak değil, içinde barındırdığı tüm canlılar ile bir yaşam birliği olduğunu, gezegendeki hayatın devamlılığını, temiz su ve hava ihtiyaçlarının karşılanması için vazgeçilmez bir unsur olduğunun önemini vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tagi ERTUĞRUL konuşmasında, küresel iklim değişikliğinin ormanlar üzerine etkileri sebebiyle ormanların yangınlara karşı daha hassas hale geldiğine dikkat çekerken, sağlıklı bir yaşam, temiz hava ve su kaynaklarına erişimin olabilmesi ve üretim-tüketim faaliyetleri sırasında atmosfere salınan Karbon gazları salınımlarının dengede tutulabilmesi için ormanların vazgeçilmez bir unsur olduğunu ve korunması gereken doğal varlıklar olduğunu belirtti.

Konferans salonunda yapılan sunumdan sonra Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Onur KARTOZ, Orman İşletme Şefi Orhan GÜNGÖR ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımı ile Yüksekokulumuz bahçesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğinde, Orman İşletme Şefi Orhan ÖZDEMİR fidan dikimi konusunda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler vererek, tüplü fidan dikimi konusunda izlenmesi gereken yöntemi hem öğrencilerimize hem de akademisyenlerimize uygulamalı olarak gösterdi.

Etkinliğin devamında öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz okulumuzun bahçesinde fidan dikimleri gerçekleştirerek 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü kutladılar. Meslek Yüksekokulumuz Dış Paydaşı olan Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ve Personeline fidan dikim etkinliği kapsamında getirdikleri fidanlar ile sağladıkları katkı ve teknik destek için teşekkürlerimizi sunarız. 

Not:Etkinlğimize ait fotoğraflar web-sitemizdeki ''21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlandı.'' adlı foto galerisindedir.

Bağlantı: https://bmyo.comu.edu.tr/galeriler/21-mart-2024-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi