Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurulu Sayın Rektörümüz R. Cüneyt ERENOĞLU ve Beraberindeki Heyetin Katılımı ile Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurulu Sayın Rektörümüz R. Cüneyt ERENOĞLU ve beraberindeki heyetin katılımı ile Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi. 

Akademik Genel Kurul’a Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere Gazi ve Şehitlerimizi anmak üzere saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşımızın okunması ile başlandı.
Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emin YAKAR konuşmasına başlarken Rektörümüz Sayın R. Cüneyt ERENOĞLU ve beraberindeki heyete 20 Aralık tarihinin Bayramiç için özel bir anlam taşıdığını belirtti. İstiklal Marşı Yazarımız ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğum gününün 20 Aralık 1873 olduğunu ve doğum yerinin de Bayramiç ilçesi olduğunu, bu sebeple 20 Aralık günü Meslek Yüksekokulumuz ve Bayramiç’e yaptıkları ziyaretlerinin de ayrıca özel bir anlam taşıdığını vurgularken, kendilerine ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.
Konuşmasına Meslek Yüksekokulumuzun Bölümleri, Akademik, İdari ve Teknik Personeli, Eğitim-Öğretim Faaliyetleri, Bölümlerimiz ve Öğrenci Sayıları hakkında bilgileri aktararak devam eden Dr. Öğr. Üyesi Emin YAKAR, akademik personelimizin yaptıkları bilimsel çalışmalar ve yürüttükleri projeler hakkında bilgiler verdi. Bu çalışmalara ek olarak akademik personelimizin uzmanlık alanları kapsamında üniversitemiz bünyesinde yer alan diğer araştırma-idari ve sosyal sorumluluk birimleri ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı gibi araştırma kurumlarında yürüttükleri faaliyetleri olduğunu belirtti. Meslek Yüksekokulumuzun Rektörlük Kalite ofisinin yönlendirmelerine uygun olarak Kalite Güvence çalışmalarına devam ettiğini, dış paydaşlar ile bir araya gelinerek toplantılar yapıldığını ve ayrıca öğrencilerimize yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği bilgilerini aktardı.

Konuşmacı olarak daha sonra kürsüye çıkan ÇOMÜ BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç.Dr. Sercan KARAV yaptığı konuşmada üniversitemizin Ulusal ve Uluslararası Hedeflere yönelik Stratejik Eylem Planları geliştirdiğini ve bu Eylem Planlarını gerçekleştirmeye yönelik atılan ve atılacak adımlar olduğunu söyleyerek halen yürütülen ve gelecekte yürütülecek olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bu bağlamda Üniversitemizin Research Management Roadmap Projesi paydaşı olduğunu, araştırma üniversiteleri arasında üst sırada olan ve iyi uygulamalar ortaya koyan diğer üniversiteleri örnek aldığını belirtti. Üniversitemizin araştırma üniversiteleri derecelendirme sıralamasında üst sıralara gelebilmesi için kurum içi Ar-Ge ve Proje kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını, üniversitemiz akademik personeline bu bilgilerin Akademik Genel Kurullar ve ayrıca düzenlenen eğitimler aracılığı ile aktarıldığını ve ilerleyen süreçte bilimsel araştırma projelerinin araştırmacıların uzmanlık alanlarına yönelik geliştirileceğini ve Bireysel Kariyer Planlama anlamında akademik personele destekler verileceğini belirtti. Projeler konusunda TÜBİTAK, COST ve Avrupa Birliği destekli Projelerin önemini vurgulayan Doç Dr. KARAV proje eğitimlerinin başladığını ve bu eğitimlerin ilerleyen süreçte ve 2024 yılında devam edeceğini belirtti.

Konuşma kürsüsüne son olarak çıkan Rektörümüz R. Cüneyt ERENOĞLU göreve geldikten sonra üniversitemiz stratejik hedeflerinin belirlenmesi sürecinde üniversite içi ve üniversite dışı paydaşlarla birçok defa bir araya gelindiğini, toplantılar aracılığı ile fikir ve bilgi alışverişi yapıldığını ve stratejik planlama çalışmalarına yönelik faaliyetlerin düzenlendiği belirtti. Bu bağlamda oluşturulan stratejik planın içselleştirilmesi ve uygulanması gerektiğini belirten Rektörümüz R. Cüneyt ERENOĞLU; uluslararası akademik iletişim ağlarının kurulmasının, geliştirilmesinin ve uluslararası platformda yürütülen araştırma projelerine katılımın önemini vurgularken, üniversitemizin Çanakkale İli özelinde özel sektör firmaları ile görüşerek, üniversite-sanayi  çalışma ve araştırma işbirliklerinin başlatıldığını ve ilerleyen süreçte bu çalışmaların  artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Bu bağlamda üniversitemizde yürütülen akademik çalışmalarla ilişkili olarak proje odak gruplarının oluşturulmasının ve araştırmacıların kabiliyetleri ile beklentilerin eşleştirilmesinin önemini vurguladı. 
Konuşmasına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki tüm birimler ve akademisyenlerin birer paydaş olduğunu ve yönetim olarak tüm birimlere ve personele destek olunacağını belirterek devam eden Rektörümüz R. Cüneyt ERENOĞLU, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Emin YAKAR ve Bayramiç Meslek Yüksekokulu akademik personeline kendisine ve beraberindeki heyete gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Akademik Genel Kurul sonunda Rektörümüz R. Cüneyt ERENOĞLU Meslek Yüksekokulumuz Spor Yönetimi Programı akademisyenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen Masa Tenisi Turnuvasında derece elde eden katılımcılar ile bir araya gelerek katılımcıları ve organizasyonu düzenleyen akademik personel ve öğrencileri tebrik etti.