11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Etkinliklerine Meslek Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü Olarak Katıldık

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri kapsamında OGM Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ağaçlandırma sahasında yapılan fidan dikim etkinliğine Bayramiç Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü olarak katıldık. Etkinlik esnasında öğrencilerimiz kendi elleri ile fidan dikerken, kendilerine ağaçlandırmanın önemi ve faydaları ile fidan dikimi konusu hakkında teknik bilgiler de aktarıldı.
Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak gibi pek çok amaçla 2019 yılından itibaren her yıl, 11 Kasım gününde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin de katılımıyla, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikim etkinlikleri düzenlenmektedir.