2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı STAJ İşlemleri

STAJ İŞLEMLERİ (2023-2024 YILI)

“Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda yapılacak ‘Zorunlu Yaz Stajı’ Uygulaması, başvuru ve staj tarihleri;

Staj Başvuru Tarihleri

31 MAYIS 2024 TARİHİNDEN SONRA HİÇBİR MÜRACAAT KABUL EDİLMEYECEKTİR.

Staj Tarihleri:

1. Grup

Başlangıç:      08.07.2024

Bitiş:               19.08.2024

1. Grup

Başlangıç:      16.07.2024

Bitiş:               26.08.2024

Staj Bitiminde Staj Dosyası Teslim Tarihleri:

2. Sınıf Öğrencileri İçin:        02.09.2024

1. Sınıf Öğrencileri İçin:        21.10.2024

Staj Başvuru İşlemleri

1. İki Nüsha olarak Staj Başvuru ve Kabul Formunun çıktısının alınarak öğrencinin kendisi ile ilgili kısımlarının doldurulması.
  2. Öğrenci Danışmanı ile Staj yeri hakkında ön görüşme yapılması.
  3. Staj yapılacak işletme/kuruma ait kısımların doldurup onaylatılması.
  4. Staj Koordinatörüne (öğrenci danışmanı) ve Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Emrah Tagi ERTUĞRUL’a onaylatıldıktan sonra en geç 31 Mayıs 2024 tarihinde SPASS Müstehaklık Belgesi ile birlikte öğrenci işleri bürosuna teslim edilmesi.

Staj yapılacak olan kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenmesi durumunda Kurum/İşletmelerde İş Yeri Staj Sözleşmesi eksiksiz olarak doldurulmalı ve Meslek Yüksekokulumuz Müdürlüğüne onaylattırılmalıdır.

Özel sektörde faaliyet gösteren ve devlet katkısından faydalanmak isteyen iş yerleri; ekteki  İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesi Formunu doldurmalıdır. Ayrıca iş yerlerinin, ücret ödendiğine dair belgeleri ücreti ödediği gün taratarak bayramicmyo@comu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Öğrencinin, staj bitiminde söz konusu belgelerin asıllarını, Meslek Yüksekokulumuz Muhasebe bürosuna teslim etmesi zorunludur.

Staj Sırasında doldurulacak Staj Dosyaları Ektedir.

Öğrenci öğrenim görmekte olduğu programla ilgili en az iki yıl çalışmış ve stajdan muaf olmak istiyorsa:

Ekteki Staj Muafiyet Formu ve Çalışma Belgesini hazırlayarak 31 Mayıs 2024 tarihine kadar öğrenci işleri bürosuna teslim etmelidir.

Öğrenci herhangi bir sebeple staj yapmaya devam etmezse:

Staj yapılan iş yeri tarafından ekteki Ayrılış Formu doldurularak Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne ulaştırılmalıdır(bayramicmyo@comu.edu.tr).

Öğrenci bir işyeri ya da kurumda sigortalı olarak çalışıyorsa:

Sigorta Pirim Formunu doldurulup Staj Başvuru ve Kabul Formuyla birlikte teslim edilmelidir.

ayrilisformu.docx
calismabelgesi.docx