Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz Rektörü Bayramiç MYO'yu Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Bayramiç MYO'yu Ziyaret Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bayramiç Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Kurul Toplantısı 02 Ekim 2019 tarihinde Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sedat Murat'ın katılımı ile Bayramiç Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşti.

Bayramiç Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı'na Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Murat Yıldırım,Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus,  Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazan Arifoğlu Şen, Yüksekokul Müdür Yardımcıları ve tüm akademik personel katıldı.

Akademik Kurul Toplantısında, Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazan Arifoğlu Şen gerçekleştirdiği sunumda Bayramiç Meslek Yüksekokulu bölümleri, akademik personeli ve öğrenci dağılımı hakkında genel bilgiler verdikten sonra akademik personel kadrosunun bilimsel faaliyetler kapsamında gerçekleştirdikleri projeler, ulusal ve uluslararası yayın çalışmalarını özetleyerek eğitim dönemi süresince gerçekleştirilen öğrenci faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sedat Murat, Akademik Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada öncelikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite 'ni bir Araştırma Üniversitesi'ne dönüştürmeyi hedeflediklerini ve bunu gerçekleştirmek için de akademik personelin kendilerini sürekli geliştirmelerinin gerektiğini, bu bağlamda bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapılmasının, yöreye ve yöre insanına ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı. Konuşmasının devamında teknoloji ve iletişim çağında ortak çalışma kültürünün hem kurum içinde hem de Uluslararası işbirlikleri ile gerçekleştirilmesinin gerektiğini açıklayan Prof. Dr. sedat Murat, etik ve ahlaki değerler bakımından saygılı ve hoşgörülü bireylerin yetiştirilmesi gerektiğini ve bunun içinde kalite kavramının eğitim kurumları içerisinde nicel ve niteliksel olarak ahlak, davranış ve düzen öğelerini barındırması gerektiğini belirtti.

Akademik Kurul sonrası, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir ve Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a nezaket ziyaretinde bulundular ve daha sonra İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy evini ziyaret ettiler.