İŞKUR'dan yüksekokulumuz öğrencilerine seminer

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Bayramiç Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere yönelik ''İş Arama Becerileri ve Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri'' konulu bir seminer düzenlendi. İş ve Meslek Danışmanları Handan Ersöz ile Şeyda Topuz'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde, İŞKUR'un faaliyetleri, iş ve meslek danışmanlığı, iş arama becerileri, özgeçmiş (cv) hazırlama, iş görüşmesi ve mülakat konuları ele alındı. Seminerde öğrencilere aktif iş arama sürecinde İŞKUR ve diğer iş arama kanallarının kullanımının önemi, CV'nin kişiyi işverene tanıtan ve hakkında bilgiler veren bir belge olduğu, hazırlanırken içeriğin sade ve anlaşılır olması gerektiği, yazım kurallarının önemi, CV ye ek olarak ön yazı yazılmasının önemi ve nasıl yazılacağı, işverenle görüşmeye giderken dikkat edilecek noktalar ve mülakatta nasıl davranılması gerektiği konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Seminerden sonra Ersöz ve Topuz, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

107-xgco-r1.jpg
107-xgco-r2.jpg