''Cumhuriyetimizin 100.Yılı, Tarihin Işığında Atatürk ve Cumhuriyet'' Konulu Seminer Meslek Yüksekokulumuzda Düzenlenmiştir.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100.Yılı Kutlamaları kapsamında Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda Üniversitemiz Öğretim Elemanlarından Hilal Yıldırım tarafından ''Cumhuriyetimizin 100.Yılı, Tarihin Işığında Atatürk ve Cumhuriyet’’ konulu seminer sunumu gerçekleştirilmiştir. Meslek Yüksekokulumuz akademik personeli ve öğrencilerimizin katılım gösterdiği seminerde, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden tarihsel süreç; Kurtuluş Savaşı Mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışı, Lozan Barış Antlaşması, Ankara’nın Başkent Oluşu, Cumhuriyetimizin İlanı ve Cumhuriyetimizin İlanı ile elde edilen kazanımlar konuları hakkında bilgiler paylaşılarak aktarılmıştır.