Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerinden Anaokuluna ve Çanakkale Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş’a Ziyaret

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencileri akademik danışmanları Öğr. Gör. İsmail Sabah eşliğinde Biga Dr. Leman Başarı Anaokulu'na eğitim gezisi düzenledi. Okul müdürü Ömer Arslan rehberliğinde okul bahçesi, seramik atölyesi, hayvanat bahçesi, oyun parkı, uygulama bahçesi, kum havuzu, okul güvenlik sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler 3, 4 ve 5 yaş sınıflarında gözlem yaparak etkinliklere katıldılar. Bölümümüz öğrencilerinin tecrübelerini ve alana dair bilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen etkinliğin okul programı bittikten sonra Balıkkaya Tepesinde okul öncesi program geliştirme çalışmalarına Çanakkale’yi temsilen katılan kurum müdürü Ömer Arslan'ın program geliştirmeye dair tecrübelerini dinleyip bilgi alışverişinde bulundular.

Devamında ise Bahçeli Köyüne giden öğrencilerimiz Çanakkale Savaşlarının sembol kahramanlarından Bigalı Mehmet Çavuş'un kabrini ziyaret edip kahramanlık hikâyesini dinlediler. Son olarak Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş Savaş Galerisini ziyaret eden öğrenciler Bigalı Mehmet Çavuş Derneği başkanı Necdet Özer'den müze hakkında bilgi aldılar.