Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Bayramiç MYO Öğretim Elemanlarından Erasmus+Ders Verme Hareketliliği Kapsamında Bulgaristan University of Agribusiness and Rural Development'a Ziyaret

Bayramiç MYO Öğretim Elemanlarından Erasmus+Ders Verme Hareketliliği Kapsamında Bulgaristan University of Agribusiness and Rural Development'a Ziyaret

Bayramiç Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. Özgür Güner (Ormancılık Bölümü), Öğr. Gör. H. Osman Mestav (Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Bölümü) ve Öğr. Gör. Gürkan Çil (Halkla İlişkiler Bölümü) Erasmus + Ders Verme Hareketliliği kapsamında ve yüksekokul sekreter vekili İsmail Arslan Erasmus+ Uygulama Eğitimi Alma hareketliliği kapsamında 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde bulunan University of Agribusiness and Rural Development (UARD)’ı ziyaret ettiler.

Öğr. Gör. Özgür Güner’in ÇOMÜ Peyzaj Mimarlığı akademisyenlerinden Doç Dr. Füsun Erduran Nemutlu danışmanlığında yürüttüğü ‘’Investigation of Ancient Settlements in Bayramiç District in terms of Rural Landscape’’ başlıklı çalışma University of Agribusiness and Rural Development akademisyenleri ve öğrencilerine sunuldu. Çalışmanın gerçekten ilgilerini çektiğini belirten Bulgar akademisyenler, Troya ve Assos antik kentleri hakkında bilgilerinin olduğu, ancak Çanakkale’nin iç kısımlarında ve sunulan çalışma özelinde Bayramiç yöresindeki tarihi ve kültürel değerleri bilmediklerini, Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında bu bilgileri edinebildikleri ve Bayramiç yöresini tanıyabildikleri için çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.

UARD mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. Dimitar Dimitrov, UARD rektörü Prof. Dr. Mariana Ivanova ve UARD Uluslararası ofis çalışanları ile yapılan ikili görüşmelerde halen UARD ve Bayramiç MYO bünyesinde öğrencilerin aldıkları eğitim içerikleri, bölümler ve UARD’nin çıkardığı New Journal of Science adlı dergide ortak araştırma- yayın yapabilme imkanları hakkında bilgi paylaşımları gerçekleşti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve University of Agribusiness and Rural Development eğitim kurumlarının kuruluş tarihlerinin aynı (1992) olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mariana Ivanova Türk akademisyenler ve idari personelleri misafir etmekten mutlu olduklarını ifade ederken, iki üniversite arasındaki dostluk ve işbirliği çalışmalarının 15 yılı aşkın süredir devam ettiğini ve bundan sonrada işbirliği ve ortak çalışmalar yürütmenin kendilerini memnun edeceğini belirtti.  Türk akademisyenler de kendilerini burada çok iyi bir şekilde misafir eden UARD üniversitesine ve personellerine teşekkür ve saygılarını bildirerek, gelecekte ortak çalışmalar ve işbirliğinin devam etmesinin kendilerini çok memnun edeceğini ifade ettiler.

Türk Heyetin UARD ziyaretini haber haline getiren UARD TV, aşağıda belirtilen link ile erişime olanak sağladı ve UARD mezuniyet töreninde Öğr. Gör. Özgür Güner’i Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Bayramiç Meslek Yüksekokulu’nu temsilen kürsüde konuşma yapma imkanı verdi.

     Haber Linki: http://uard.bg/en/news/view/583

 

           http://uard.bg/en/news/view/583