2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEK DERS SINAV TAKVİMİ

ÜNİVERSİTEMİZ ÖNLİSANS-LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNİN (2014) 23. MADDESİNİN (D) FIKRASINA GÖRE, TEK DERS SINAVLARI “DİĞER DERSLERDEN BAŞARILI OLDUKLARI HALDE SADECE BİR DERSTEN BAŞARISIZ OLMALARI NEDENİYLE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLERE BİR YARIYILDA SADECE BİR DEFA OLMAK ÜZERE, AKADEMİK BİRİMLERİN İLGİLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE DÖNEM SONUNDA YAPILAN SINAVDIR….” HÜKMÜ GEREĞİ,

DİĞER DERSLERDEN BAŞARILI OLDUKLARI HALDE SADECE BİR DERSTEN BAŞARISIZ OLMALARI NEDENİYLE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN,

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEK DERS SINAV TAKVİMİ AŞAĞIDA GÖSTERİLEN TARİHLER ARASINDA YAPILACAKTIR;

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEK DERS SINAV TAKVİMİ

TEK DERS SINAVI İÇİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE SINAV TAKVİMİ

Başlangıç Tarihi

Bitiş Tarihi

Tek Ders Sınav Başvuruları

20.02.2023

22.02.2023

Başvurularının Değerlendirilmesi ve Birim Web Sayfasında İlanı

23.02.2023

Tek Ders Sınavları

24.02.2023

TEK DERS SINAVINA GİRMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS-LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNİN (2014) 23. MADDESİNİN (D) FIKRASINA GÖRE,

d) (Değişik:RG-22/10/2017-30218) Tek ders sınavları; diğer derslerden başarılı oldukları halde sadece bir dersten başarısız olmaları nedeniyle mezun olamayan öğrencilere bir yarıyılda sadece bir defa olmak üzere, akademik birimlerin ilgili yönetim kurulu kararı ile dönem sonunda yapılan sınavdır. Bu sınava öğrencilerin girebilmeleri için sınavın yapılacağı dönemde kayıt yenilemeleri ve ilgili dersin ödev, devam gibi gerekliliklerini yerine getirmiş olmaları gerekir.

1- Toplam 4 yarıyılda eğitim öğretim planında yer alan tüm dersleri alarak devam koşulunu yerine getirmiş olmak (mezun olabilecek durumda olmak)

2- Sınavlara başvuru tarihlerinde toplam 4 yarıyılda Tek Ders sınavı için en fazla 1 dersi olmak.

3- Tüm derslerden geçer not aldığı halde Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00' ın altında olduğundan mezun olamayan öğrencilerimiz şartlı (notu DD veya DC olan) derslerinden tek ders sınavına girebilirler.

ÖNEMLİ NOT

• ÖĞRENCİLERİN, 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI SONUNDA YAPILACAK OLAN TEK DERS SINAVINA GİREBİLMELERİ İÇİN, KALAN TEK DERSLERİ BAHAR YARIYILI DERSİ OLSA DAHİ GÜZ YARIYILINDA KAYIT YENİLEMELERİ VE İLGİLİ DERSİN ÖDEV, DEVAM GİBİ GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMİŞ OLMALARI GEREKİR (AKTİF ÖĞRENCİ OLMALARI)  HARÇ ÜCRETİNE TABİ ÖĞRENCİLER HARÇ ÜCRETLERİNİ ÖDEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

• TEK DERS SINAVLARINA BAŞVURMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULUNAN DİLEKÇE VE EKİNİN DOLDURULARAK BAŞVURU TARİHLERİ İÇERİSİNDE bayramicmyo@comu.edu.tr MAİL YOLUYLA GÖNDERİLMESİ (daha sonra Dilekçenin aslını teslim etmek şartıyla) VEYA ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSUNA ELDEN TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

• DİLEKÇELERİN ASLI DAHA SONRA KARGO YOLUYLA YA DA ELDEN BAYRAMİÇ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİNE YUKARIDA BELİRTİLEN BAŞVURU TARİHLERİNE KADAR TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR. KARGODA YAŞANACAK GECİKMELERDEN ÖĞRENCİ KENDİ SORUMLU OLACAKTIR.

BU DUYURU TEBLİĞ NİTELİĞİNDEDİR. AYRICA YAZILI BİR TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR.